Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Αθλητισμού, ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λευκωσίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος σας προσκαλούν σε ορεινή πεζοπορία που θα διεξαχθεί στο Τρόοδος, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύγχρονες έρευνες υποστηρίζουν τη θέση ότι η συστηματική άσκηση οδηγεί στη βελτίωση της ψυχολογικής ευεξίας, της υγείας αλλά και του σώματος του κάθε ασκούμενου. Πιο συγκεκριμένα, η συστηματική άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, την ψυχική ευεξία, προφυλάσσει από ψυχολογικές διαταραχές, μπορεί να οδηγήσει στην μείωση του στρες και του άγχους, αλλά και στην αύξηση της αυτοεκτίμησης, όταν επιτυγχάνεται η επίτευξη των στόχων. (π.χ. Stanton et al 2014, Smith et al 2013, Cox., 2004). Τα πλεονεκτήματα της άσκησης δεν περιορίζονται μόνο στο ψυχολογικό τομέα. Πολλές είναι και οι έρευνες που δείχνουν το πως η άσκηση μπορεί να συμβάλει θετικά στην βελτιστοποίηση της υγείας του ασκούμενου, αφού με την συστηματική άσκηση μπορεί να μειώσει και να προλάβει εκφυλιστικά νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση και πολλά άλλα (π.χ. Reiner et al 2013, Warburton et al. 2006). Επιπλέον, αναλόγως του είδους της άσκησης ο κάθε ασκούμενος έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί, να γνωρίσει φίλους και να χαλαρώσει.

Υπάρχουν διάφορα είδη άσκησης που μπορεί κάποιος να επιλέξει. Ένα από αυτά είναι η πεζοπορία στη φύση και μπορούν να λάβουν μέρος οι πλείστοι από εμάς. Η μορφή αυτή άσκησης είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικίες και για κάθε φυσική κατάσταση.

Πληροφορίες για την πεζοπορία: ο χώρος συνάντησης είναι στην Πλατεία Τροόδους και θα λάβει μέρος την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 0930. Η πορεία θα είναι διάρκειας 2.5 ωρών περίπου, βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη) και θα συμπεριλάβει διάσχιση του δάσους και μέρος του μονοπατιού Αταλάντη.

Εξοπλισμός:

  • Μικρό σακίδιο ημέρας.
  • Παπούτσια πεζοπορίας ή καλά αθλητικά παπούτσια (να καλύπτουν τον αστράγαλο).
  • Παντελόνι περπατήματος (κατά προτίμηση συνθετικού εύκολου στο στέγνωμα υλικού.)
  • Ελαφρό αδιάβροχο όταν έχουμε πρόγνωση για βροχή.
  • Μία έξτρα φανέλα / μπλουζάκι , κάλτσες.
  • Δοχείο νερού (παγούρι 1 λίτρο) η πλαστικό μπουκάλι,
  • Καπέλο ηλίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθήστε το λινκ: http://www.beactive.cy/activities/ewos-19-25-2016/hiking-oreinh-pezoporia-monopati-ths-fyshs-,troodos.html

Σας περιμένουμε για να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία, και για να απολαύσουμε όλοι μαζί τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που μας επιφέρει η πεζοπορία και η φύση!