Συνεργασία Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Cyta για Διάλεξη με Θέμα:   

“Η Ψυχική Υγεία στην Εργασία”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και το φετινό θέμα που αφορούσε στην προώθηση της ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο, ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου και οι Υπηρεσίες Προσωπικού – Υγεία και Ευημερία Προσωπικού της Cyta συνδιοργάνωσαν για το προσωπικό της Cyta διάλεξη με θέμα «Η Ψυχική Υγεία στην Εργασία». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων στη Λευκωσία την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017. Το θέμα παρουσίασε εκ μέρους του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου η Δρ. Ανθή Λούτσιου.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων για θέματα ψυχικής υγείας, στην ανάπτυξη υποστηρικτικού εργασιακού πλαισίου και στην προαγωγή της ψυχικής ευεξίας στο χώρο εργασίας. Όταν μιλάει κανείς για ψυχική υγεία αναφέρεται στην συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ευεξία και όχι στην απουσία ψυχικής ασθένειας. Επιπρόσθετα, η συζήτηση για το θέμα της ψυχικής υγείας αποσκοπεί στην προώθηση της σημαντικότητας της ψυχικής υγείας σε όλα τα στάδια της ζωής, από την παιδική και εφηβική ηλικία και την ενήλικη ζωή. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ψυχική υγεία αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της δημόσιας υγεία για την Ευρωπαϊκή Κομισιόν από το 2005.

 

Ως Σύνδεσμος αναγνωρίζουμε και συγχαίρουμε τη Cyta για τη διαχρονική δράση και έμπρακτη στήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας τόσο σε ατομικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο που αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής στη χώρα μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες Προσωπικού – Υγείας και Ευημερίας Προσωπικού της Cyta για την ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ Cyta και Συνδέσμου. Συνεργασίες μεταξύ ΣΨΚ και τοπικών φορέων για την προώθηση της υγείας επιφέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ειδικότερα στον σημαντικό τομέα της πρόληψης και αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον Σύνδεσμο μας.