Συμβούλιο

Ελένη Καραγιάννη - Πρόεδρος

Eleni KarayianniΗ Δρ Ελένη Καραγιάννη είναι εγγεγραμμένη κλινική ψυχολόγος (αρ.εγ. 178). Από τον Ιούλιο του 2015, έχει εκλεγεί ως Μέλος στο Executive Council της της European Federation of Psychologists Associations (EFPA, 2015-2019). Αποφοίτησε το 2001 με τίτλο Bachelor of Science Honours στην Ψυχολογία από το Royal Holloway, University of London. Τις μεταπτυχιακές της σπουδές τις ολοκλήρωσε στο Spalding University (ΗΠΑ), όπου απέκτησε τον τίτλο Master of Arts στην Κλινική Ψυχολογία το 2004 και τον τίτλο Doctor of Psychology (Psy.D.) επίσης στην Κλινική Ψυχολογία το 2008. Ολοκλήρωσε το pre-doctoral internship της στο Hutchings Psychiatric Center, New York State Office of Mental Health και στο Forensic Department του Madison County Mental Health Department. Η κλινική εμπειρία της περιλαμβάνει εργασία με ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών και με διάφορες ηλικίες σε ποικίλες δομές όπως κοινοτικά κέντρα ψυχικής υγείας και εξειδικευμένα κέντρα θεραπείας για σεξουαλική κακοποίηση (θύτες, θύματα και οικογένειες). Βρίσκεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2008 ως Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης για το Διδακτορικό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας. Έχει διατελέσει μέλος εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου της Συντονιστικής Επιτροπής για εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης «1 στα 5» για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών στην Κύπρο (2013 – 2016). Εκτός από τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου, η Δρ Καραγιάννη είναι πλήρες μέλος του American Psychological Association (APA), του European Health Psychology Society (ΕΗPS) και του Association for Contextual Behavioral Science (ACBS).

Παπαγεώργη Ιουλία - Αντιπρόεδρος

Ιουλία ΠαπαγιώργηΗ Ιουλία Παπαγεώργη είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διδασκαλίας και Μάθησης (UNTLI) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κατέχει τον τίτλο του Fellow of the Higher Education Academy (FHEA), και είναι Chartered Member (CPsychol) καθώς και Associate Fellow (AFBPsS) του British Psychological Society. Έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου Association (2015-2017 ως Αντιπρόεδρος; 2013-2015 ως Ταμίας), ), στο Board of Educational Affairs του European Federation of Psychologists’ Associations (EFPA) (2013 – σήμερα), καθώς και στην Επιτροπή του Society for Education, Music and Psychology Research (SEMPRE) (2014 – σήμερα). Έχει εργαστεί ως Λέκτορας και Συντονίστρια Ερευνήτρια στο Institute of Education, University of London (2006-2011) και ως Συνεργάτης Λέκτορας στο Open University (UK) (2009-2011). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο άγχος αξιολόγησης, στη ψυχομετρική αξιολόγηση, στη ψυχολογία της εκτέλεσης, στη ψυχολογία της μουσικής, στην ανάπτυξη δεξιότητας, και στη σχέση μεταξύ μουσικής παιδείας και γνωστικής ανάπτυξης στα παιδιά. Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και βιβλία. Το πρώτο της βιβλίο εστιάστηκε στην ανάπτυξη προηγμένης δεξιότητας στη μουσική εκτέλεση (Ashgate, 2014).

Μαρίζα Χατζηχαραλάμπους - Γραμματέας

Μαρίζα ΧατζηχαραλάμπουςΗ Μαρίζα Χατζηχαραλάμπους είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, ενώ έχει εξασφαλίσει το Προπτυχιακό της στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταπτυχιακό στις Ερευνητικές Μεθόδους Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Southampton. Έχει κάνει την κλινική της άσκηση σε δομές της Κύπρου, όπως η Εθνική Φρουρά, το συμβουλευτικό Κέντρο Ιθάκη, όπως και στο νοσοκομείο του McLean, στις Η.Π.Α. Έχει καταρτιστεί στην Εκπάιδευση Γονέων για Διαχείριση Προκλητικής Συμπεριφοράς και στη Θεραπεία Σχέσης Γονέα-Παιδιού. Στο παρόν στάδιο εργάζεται στη θέση Ειδικού Επιστήμονα, διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Παράλληλα εργάζεται ερευνητικά στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τη μελέτη παραγόντων προστασίας και κινδύνου για αντικοινωνική συμπεριφορά και ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, όπως και μελέτη διαφόρων ειδών κακοποίησης σε βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία. Ταυτόχρονα, έχει παρουσιάσει την ερευνητική της δουλειά σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τέλος, είναι μέλος του Society of the Scientific Study of Psychopathy και γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

Παναγιώτα Ανδρέου - Ταμείας

ΗΠαναγιώτα Ανδρέου Παναγιώτα Ανδρέου είναι ψυχολόγος με κατεύθυνση την υγεία και την συμπεριφορική ιατρική. Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Νοσηλευτικής) και εκπαιδευτής δεξιοτήτων επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Σχολή Ιατρικής). Διδάσκει επίσης ψυχολογία της υγείας σε φοιτητές άλλων επιστημών υγείας (π.χ. φυσιοθεραπεία, νοσηλευτική). Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψυχολόγων Υγείας (EHPS) και του Synergy – επιστημονική ομάδα του EHPS (2009-2014 γραμματέας). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου (2015 – ταμίας). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία (BSc Psychology , Royal Holloway, University of London, UK) και μεταπτυχιακά στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology University of Bath, UK και PhD, University of Southampton, UK). Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται στις θεωρητικές προσεγγίσεις για αλλαγή συμπεριφοράς, δημιουργία και αξιολόγηση παρεμβάσεων για την δημόσια υγεία, παραλείψεις στην νοσηλευτική φροντίδα, τρίτη ηλικία και άνοια, και ερευνητική μεθοδολογία.

Εβίτα Κατσιμίχα - Μέλος

Εβίτα ΚατσιμίχαΗ Εβίτα Κατσιμίχα είναι Εγγεγραμμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος και εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος στη Λεμεσό. Την παρούσα περίοδο εργάζεται επίσης ως Ειδικός Επιστήμονας για τον συντονισμό και την εποπτεία της πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Μεταπτυχιακού Σχολικής Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα κάνει το Διδακτορικό της στην Ψυχολογία. Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Κατόπιν, συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Ψυχολογία. Ακολούθως, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Cambridge όπου απέκτησε το τίτλο MPhil στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων και αργότερα MA στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η κλινική της άσκηση ήταν στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου σε σχολεία της Λεμεσού και της Πάφου. Έχει καταρτιστεί στην Εκπαίδευση Γονέων για Διαχείριση Προκλητικής Συμπεριφοράς και στη Θεραπεία Σχέσης Γονέα-Παιδιού (PCIT). Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στη μελέτη και αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας, της σεξουαλικής κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας σε βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία. Μέρος της ερευνητικής της δουλειάς έχει παρουσιαστεί σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τέλος, είναι συντονίστρια του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου.

Θάλεια Παναγή - Μέλος

Θάλεια ΠαναγήΜε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακά στην Αθλητική Ψυχολογία από το Liverpool John Moores University και Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία απο το La Salle University, USA, η Θάλεια Παναγή έχει ήδη στο ενεργητικό της διεθνή εμπειρία με αθλητές διαφόρων αθλημάτων. Στο παρόν στάδιο συνεργάζεται με διάφορες ομάδες, ακαδημίες, προπονητές, αθλητές και διαιτητές με κύριο γνώμονα τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Επιπρόσθετα, διδάσκει ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, καθώς επίσης συνεργάζεται και με το Αθλητικό Σχολείο American Academy, στη Λεμεσό. Τέλος, η Θάλεια είναι μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, ενώ αντιπροσωπεύει τον Σύνδεσμο στην ομάδα εργασίας για την Αθλητική Ψυχολογία European Federation of Psychologists’ Association (EFPA).