Για το κοινό

Η Ψυχολογία (μελέτη της ψυχής / μελέτη του μυαλού) είναι μια ακαδημαϊκή ΚΑΙ εφαρμοσμένη επιστήμη που συμπεριλαμβάνει την επιστημονική μελέτη των νοητικών διαδικασιών και των συμπεριφορών του ανθρώπου (και των ζώων).

Τα άτομα που ασχολούνται με την εφαρμογή ή ανάπτυξη της ψυχολογικής γνώσης ονομάζονται ψυχολόγοι και, συνήθως, ανήκουν στους κοινωνικούς επιστήμονες.

Θέματα που απασχολούν τους ψυχολόγους είναι η αντίληψη, η προσοχή, τα συναισθήματα, τα κίνητρα, η προσωπικότητα, η συμπεριφορά, το ασυνείδητο κ.α.

Η ψυχολογική γνώση μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, της εκπαίδευσης, της εργασίας, της θεραπείας ψυχικών προβλημάτων.

Ψάχνω για Ψυχολόγο

Εάν ψάχνετε για ψυχολόγο μπορείτε να συμβουλευτείτε τα Μητρώα Ψυχολόγων.

Τα Μητρώα Ψυχολόγων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων εδώ.

Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων

Σημείωση: σύμφωνα με την νομοθεσία ψυχολογικές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρονται μόνο από ψυχολόγους με ειδικότητα ή ειδικευόμενους πτυχιούχους ψυχολόγους υπό εποπτεία.

***Σύντομα ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου θα δημοσιεύσει λίστα με αδειούχους Ειδικούς Ψυχολόγους μέλη του ώστε το κοινό να είναι σε θέση να εντοπίσει κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες που δεσμεύονται από τον Δεοντολογικό Κώδικα του Συνδέσμου***

Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου
Αρ. Μητρώου: 148
Ημ. Εγγραφής: 08/08/1980

Γίνε μέλος

Είσαι ψυχολόγος, ακαδημαϊκός ή φοιτητής του κλάδου;
Για ποιο λόγο να γίνεις μέλος μας;

Όραμα μας

είναι η ανάπτυξη, διαφύλαξη και διάδοση της επιστήμης της ψυχολογίας στη Κύπρο.